27 marzo, 2013

HDZ - Press Materijal - EU Parlament


PRESS MATERIJAL

Predstavljeni kandidati za Europski parlament

Pod sloganom „Snaga europske Hrvatske“ u Novinarskom domu predstavljeni su kandidati za Europski parlament koalicije HDZ-a. HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je ponos što će se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju dovršiti Tuđmanov san o Hrvatskoj kao punopravnoj članici Europske unije.

Kazao je kako nije važno što je datum ulaska Hrvatske pod mandatom ove Vlade, jer HDZ je počeo i završio pregovore s Europskom unijom.
„Mi smo počeli i završili pregovore s Europskom unijom, uveli Hrvatsku u NATO, oslobodili i obranili te stvorili državu“, istaknuo je Karamarko.
Govoreći o kanatima za Europski parlament, Karamarko je kazao kako oni predstavljaju sve najbolje od stranke.
Naglasio je kako kandidate osim stručnosti resi domoljublje, koje je uz njihovo iskustvo i znanje jako važno te naglasio kako hrvatski narod dugo čeka koaliciju onih koji istinski vole Hrvatsku.
„Ovo je autentična Hrvatska i volio bi da takva Hrvatska bude i u Europskoj uniji, jer Europska unija nije neka bezlična struktura.“, kazao je Karamarko.
Karamarko je kazao kako su izbori za Europski parlament izuzetno dobra prilika da HDZ s koalicijskim partnerima dokaže svoju snagu te naglasio kako su ovi izbori samo najava HDZ-ove snage za lokalne, a onda poslije i parlamentarnih izbora.
Nositeljica liste Dubravka Šuica kazala je kako pobjedničku koalicijsku listu čine stručnjaci koji su se dokazali u svojim profesijama, ljudi s bogatim iskustvom u vanjskoj politici. 
Naglasila je kako će se zalagati za razvoj svih krajeva i uspješno korištenje europskih fondova posebno naglasivši izgradnju Pelješkog mosta.
Svojim govorima nazočnima su se obratili i svi kandidati s liste za Europski parlament: saborski zastupnik i promatrač u Europskom parlamentu Andrej Plenković, saborski zastupnik Davor Ivo Stier, predsjednik BUZ-a Milivoj Špika, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić, Krševan Antun Dujmović, Zdravko Krmek, Željana Zovko, Zdravka Bušić i Ivana Maletić.
Lista kandidata HDZ-a za EU parlament:
1. Dubravka Šuica
2. Andrej Plenković
3. Davor Ivo Stier 
4. Ivana Maletić 
5. Zdravka Bušić
6. Ruža Tomašić 
7. Željana Zovko
8. Kristijan Tušek
9. Antun Krševan Dujmović
10. Ivan Bubić
11. Zdravko Krmek
12. Milivoj Špika.No hay comentarios: