11 abril, 2013

Fra Zlatko Špehar piše nam o današnjem Vukovaru


Dragi suradnici na Hrvatskom radiju "Croacias Totales",

U vrijeme moga boravka s Vama u Argentini, u Hrvatskoj se već pripremao prosvjedno-upozoravajući skup protiv uvođenja "okupacijskog " pisma - ćirilice u Hrvatsku - tj. u mjesta gdje živi više od 50% manjinskog stanovništva - koji su hrvatski građani. Sadašnja Vlada RH je smanjila taj postotak na 30%, jer im se (skoro) nigdje u Hrvatskoj nije mogla ispuniti ta propisan kvota, koja je nasilno unesena u Ustav Republike Hrvatske, a nije u skladu s voljom Hrvata, a niti je u skladu sa zapadno-europskom civilizacijom. Nijedna zemlja u Europi NEMA taj zakonski
umetak koji je s očitom namjerom unesen u Ustav RH, kako bi bio stalnim kamenom spoticanja i imao za svrhu nekakve nove nemire i, ne daj Bože, agresivne prizvuke od strane srpske nacionalne manjine.

Koliko god se bivši predsjednik RH, kao i sadašnji, a isto tako i sadašnji predsjednik Vlade RH s ministrima koji dolaze iz te srpske manjine, trsili kako bi objasnili kako je uvođene dvojezičnih natpisa - na latinici i ćirilici, civilizirani čin, toliko se svemu tome odupire hrvatska većina i ne želi popustiti i dopustiti nasilje, bolje reći, intelektualnu agresiju nad hrvatskom većinom i to upravo na područjima s kojih je potekla srpska pobuna i zločini nad Hrvatima i drugim nesrbima (časne pripadnike srpske manjine, koji su se otvoreno suprotstavili velikosrpskoj agresiji i hegemoniji izuzimam), na kojima je počinjeno najviše zločina - koji do danas nisu procesuirani - poput Vukovara, Škabrnje, Slunja, Pakraca......Baranje, Like i Korduna, Dalmatinske zagore: upravo se na tim područjima želi postaviti "agresivna" ćirilica, na kojoj su pisani memorandumi, presude, vijorila na crnim četničkim zastavama pod kojima su klana djeca (86 samo u Vukovaru!), žene, mladići, starci hrvatski branitelji. Nije pismo problem: problem su ljudi koji su to pismo poistvojetili sa svojom velikosrpskom hegemenijom i "čistim srpskim" teritorijem na prostoru Hrvatske. Jednostavno rečeno: Ćirilica je za nas Hrvate pismo okupacije. Zato njoj nema mjesta u Republici Hrvatskoj.

U isto vrijeme, u Vojvodini se skidaju natpisi ulica, gradova, prometnih oznaka napisanih na latinici i zamjenjuju pismom ćirilice. U tim područjima žive i Hrvati - Šokci i Bunjevci, Mađari, Rumunji.... i nitko od europskih političara, a kamo li od hrvatskih, nije podigao glas pobune. Nasilje nad manjinskim nacijama u Vojvodini se u hrvatskim medijima niti ne spominje. To se zataškava.

Veličanstveni skup u Zagrebu je samo početak izraza nezadovoljstva hrvatskog čovjeka kojega je ova vlast posve osiromašila, oduzela mu sve i rasprodala nacionalno blago. Agresiji - bilo kakvog porijekla ona bila, uvijek dolazi kraj. Vjerujem u snagu hrvatskog čovjek - koji je znao obraniti Hrvatsku od srpske i svjetske agresije i rata - u snagu hrvatskih Branitelja. Ono što je krv tolikih nevinih žrtava zapečatila - hrvatska sloboda, neće se sigurno prepustiti protuhrvatskoj politici tzv. hrvatske vlasti. Koliko god se medijske kuće u Hrvatskoj natjecale u zataškivanju istine, lažnih prikazivanja i omalovažavanja ovoga Skupa upozorenja, narod neće više nasjedati njihovim lažima i na tome ostati. Poruka je jasna: "ćirilicI" - toj mirnodopskoj agresija nad Hrvatima, NEMA MJESTA u Hrvatskoj.

fra Zlatko Špehar

PRO VERITATE ET FIDE - DEO PROPITIO!

No hay comentarios: