21 noviembre, 2013

Zahvala Stožera Za Obranu Hrvatskog VukovaraU Vukovaru,20.studenoga,2013.
SVIMA
Z A H V A L A

Svim hodočasnicima mira, koji su s neizrecivom ljubavlju,
pijetetom i dostojanstvom, koračali Vukovarskim križnim putem, kao i onima koji su, u nemogućnosti da osobno hode stazama trpljenja i mučeništva, u koloni sjećanja sudjelovali putem televizijskog i radijskog prijenosa, te svima koji diljem Hrvatske, Europe i svijeta misle na Vukovarsku žrtvu i Hrvatsku nose duboko u svojemu srcu, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara upućuje najtoplije i najiskrenije riječi zahvale. 

Jedna, jedinstvena i nedjeljiva kolona sjećanja, koja je u sebi sabrala staro i mlado, od hrvatskog sjevera do juga, od hrvatskog zapada do istoka, potvrdila je i učvrstila hrvatsko zajedništvo te pokazala da je Vukovar i 22 godine nakon neizmjernih stradanja i boli
središnje mjesto hrvatske sadašnjosti i budućnosti.  

Vukovar nosi poruku ljubavi i mira, ali i traži punu istinu i cjelovitu pravdu, jer trpljenja naših najmilijih kojima smo se poklonili, od svih to traže. Na tom putu nitko ne smije zastati ili pokleknuti jer naši hrabri branitelji diljem Domovine nisu ustuknuli kada je bilo najteže. 
Nevine žrtve Vukovara, Škabrnje, Lovinca, Voćina, Struge i tolikih drugih mjesta nikada nam to ne bi zaboravile niti oprostile. 
Hvala vam na vašem veličanstvenom izričaju ljubavi, zajedništva i poštovanja prema žrtvi Vukovara i Hrvatske.

STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA
S vjerom u Boga i hrvatski narod, za Vukovar –mjesto posebnog pijeteta i Republiku Hrvatsku!

Trg Hrvatskih branitelja 1, 32 000 Vukovar
 e-mail: vustozer@gmail.com

No hay comentarios: