23 enero, 2014

Stožer pred Saborom prikuplja potpise o lustraciji

STOŽER OSIGURAO DOVOLJNO POTPISA ZA UVRŠTAVANJE TOČKE O REGISTRIMA U RAD SABORA RH

REGISTRI-prikupljanje potpisa sabornika 22.01.2014.

Razvidno je kako je do sada osigurano 54 potpisa što je više no dovoljno za uvrštavanje točke dnevnog reda u saborsku proceduru, a sigurni smo da će do 01.veljače, do kada traje rok za potpise, broj istih svjedočiti o snažnom interesu za ovu
temu i pokazati želju za istinom bez obzira na stranačku pripadnost.

Na mjestu "rada" smo bili već u 8 ujutro, unatoč putu od 300 kilometara, kako nam netko ne bi promaknuo. Jedan dio stožera je prekinuo sudjelovanje na obilježavanju akcije Maslenica i potegao iz Zadra nazad u Zagreb, kako bi nazočili ovome činu.
Pokrili smo svih pet ulaza u Sabor.
Ekipe su snimale reakcije zastupnika, polako ćemo ih objavljivati na fb profilu i You Tube-u.
Evo kako su reagirali zastupnici narodne volje, kronološkim redom susreta.

Klub HDSSB je odmah po okupljanju primio izaslanstvo stožera, ukazao na potrebu usklađivanja nekoliko formulacija i potvrdio potpisivanje inicijative -to je 7 potpisa.
Zahvalu upućujemo gospodinu Draženu Đuroviću koji je na aktualnom satu koristeći frapantne fotografije Darka Pajčića ukazao na nedosljedno i protupropisno postupanje ministra policije i onih kojima dirigira, u ovome slučaju.

Klub HDZ-a je također primio izaslanstvo, potvrdio potpisivanje inicijative uz usaglašavanje pojedinih formulacija te zajamčio 43 potpisa.

Peticiju je potpisao jedan zastupnik SDP-a, posebna pohvala hrabrosti gospodina Vedrana Babića koji svojim potpisom svjedoči da će istina srušiti sve politikantske barijere --- SDP - 1 potpis.

Hrvatska stranka umirovljenika HSU, osvjetlala je obraz potpisom gospodina Željka Šempera -HSU -1 potpis.

Hrvatska seljačka stranka -HSS -učinila je sve u njihovoj sadašnjoj moći - 1 potpis, gospodin Branko Hrg

HSP-AS- gospodin Ivan Šimunović -1 potpis.

Pripadnicima kluba HGS je urudžbiran materijal jer nisu bili na sjednici, očekujemo njihovu reakciju.

U pozitivnom ističem i zastupnicu Laburista Nansi Tirelli, koja nije potpisala ali je iznijela konstruktivne primjedbe i ukazala na moguća proširenja registara. Vjerujemo da će po usklađivanju potpisati inicijativu.

Zanimljiv je nastup Joze Radoša (HNS) koji se sa pripadnicima stožera zadržao u dužem razgovoru, nije uspio argumentirano pobiti potrebu ove inicijative, te odlučio primiti izaslanstvo stožera u uredu. Vjerujemo da je i on jedan od mogućih potpisnika u roku od 12 dana.

Nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić se poslužio manipulacijom nedostojnom lika kojim se predstavlja javnosti. Pred Saborom nije mogao naći pravdanje za izbjegavanje potpisa, pa je najavio da će primiti izaslanstvo koje će mu preciznije obrazložiti inicijativu jer mu očito period od 23. prosinca 2013. nije bio dovoljno dug.
Dogovor je postignut za 10:30. Predsjednik stožera, osobno predvodi delegaciju koja mu se najavljuje na porti, on prvo odobrava ulazak, da bi dečki iz osiguranja naknadno to opovrgnuli uz ispriku da mu je zastupničko pitanje na redu. Provjerom redosljeda utvrdili smo da je u tome trenutku na redu bilo 14. pitanje. A pitanje Ivana Grubišića je po redosljedu bilo na 33. mjestu iz čega je vidljivo da je imao vremena.

Izrazito negativnim ocjenjujemo bahat i ponižavajući pristup velike većine pripadnika SDP-a,koji su energično odbijali potpisivanje izbjegavajući navesti barem jedan konkretan razlog.
Isti pristup pa čak i uvrede koristili su pripadnici HNS-a.

Vrlo osoran pristup pokazao je laburista Branko Vukšić, nesvjestan da stoji pred teškim invalidima, obiteljima stradalnika, pripadnicima vojnih, dočasničkih i časničkih struktura ZNG HV. -njemu na čast.

Još jednom napominjemo kako smo snimali reakcije i bit će objavljene kako na fb profilu, našoj grupi, tako i na You-Tube-u.

Hvala mnogim, nepoznatim ljudima koji su nam prilazili s riječima podrške, nećemo iznevjeriti.

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

No hay comentarios: