12 marzo, 2014

Tisina prije bure... by Darko Oreč

Tisina prije bure...
No, nema tisine jer bura neprestaje jos od vrijemena nasih prandjedova.
Hrvati Australije nemirno cekaju sto ce biti, kakav ce biti odazov na prosvjede STOP Zoran Milanovic.
Sada nas gledaju Hrvati u domovini i cijelom svijetu... Hrvati Australije su jednoglasno porucili Zoranu Milanovicu da nije dobro dosao medju Hrvate.. Niti jedan Hrvatski dom (klub) nije zeljan ugostiti Zorana Milanovica... to je otvoreni bojkot po prvi put jednom Hrvatskom izaslaniku.. Pardon, izaslaniku gradana kako oni zele sebe nazivati.
No, Australija je priredila i prosvjede Milanovicu, jer ne samo da Milanovic nije dobro dosao u Hrvatske domove vec takav predstavnik "gradana" nije dobro dosao medju Hrvate...
U Australiji zive Hrvati, Hrvatski Australci, Australski Hrvati, tu nema nekakvih "gradana" koje Milanovic predstavlja.

Hrvati svijeta borili su se za Hrvatsku drzavu a ne nekakvu gradansku republiku... Mi imamo identite koji je stariji od mnogih u evropi i svijetu.. Mi smo HRVATI.
Prosvjedi STOP Zoran Milanovic su nastavak Hrvatske borbe za svoj identitet, opstanak Hrvata, Hrvatskog jezika, pisma, kulture, dignitete sto u gradanskoj republici ima sve manje i manje. Gusi se Hrvatski identitet, proglasavaju Hrvate ekstremistima od strane osoba poput Vesne Pusic.

Vec su pocele stare etikete, one iste etikete kao sto smo culi za vrijeme zloglasne tamnice Hrvata, umjetne tvorevine Jugoslavije gdje su Hrvati etikirani kao fasisti, nacisti, teroristi ili kako je sam JBT nazivao Hrvate... Ekstremistima, iste rijeci sto i danas upotrebljavaju nasljednici jugo retorike poput Vesne Pusic.

Bili smo Hrvati i kada je nama Jugoslavija gusila nas identitet, Hrvati smo i danas kada uporno opet guse nase ime i guraju novo ime "gradan" kao da su oni nekakvi Carevi Rima i vladaju nad narodom koji nema svoj identitet.. Gradani.

Zorane Milanovicu, Vesna Pusic.. Koga vi predstavljate.... Nekakve nesvrstane.?
Zasto se stidite obratiti narodu po imenu kojeg vec nosi milenijama HRVAT.

Sada je do nas Hrvata sto cemo dalje.. Ustati kao Hrvati ili pobjeci u nekakve Platonske spilje, onakve o kojima je nas upozorio Zvonko Busic.

Darko Oreč
Hrvatski Australac - Australski Hrvat

No hay comentarios: