19 marzo, 2015

Koncertno predstavljanje novog albuma "Si naši vijaji" ženske klape "Kastav"Dragi prijatelji,

izuzetna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na koncertno predstavljanje novog albuma Si naši vijaji ženske klape Kastav koje će se održati u četvrtak, 26. ožujka 2015. godine
Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerova palača) s početkom u 19 sati.

Glazbenim, likovnim i govornim putovanjem kroz naš novi album želimo u Vama sačuvati komadiće naše sreće koje su nam donijeli Si naši vijaji.

Radujemo se Vašem dolasku!

ALBUM SI NAŠI VIJAJI – GLAZBENO PUTOVANJE ŽENSKE KLAPE KASTAV

Novi album Si naši vijaji ženske klape Kastav objavljen je početkom ožujka u izdanju Aquarius recordsa iz Zagreba. Album je to koji predstavlja presjek cjelokupnog dvadesetogodišnjeg umjetničkog djelovanja Klape. Stoga on programski nije posvećen samo klasičnoj dalmatinskojklapskoj pjesmi, već i glazbenoj baštini Istre i Hrvatskog primorja, ali i nekim zahtjevnijim djelima zborske literature za ženske vokalne ansamble iz pera domaćih i stranih skladatelja, koje su obilježile brojna uspješna natjecanja i gostovanja u zemlji i inozemstvu. Upravo zbog ovakve koncepcije album i nosi naslov Si naši vijaji, pri čemu se ne misli samo na sva gostovanja u minulim godinama rada, nego i na brojna glazbena putovanja, pri čemu je na umjetničkom putu ženska klapa Kastav izvodila djela najrazličitijih glazbenih stilova. Iako s raznolikim glazbenim programom, album Si naši vijaji u osnovi je snažno usmjeren na baštinjenje našeg izvornog i jedinstvenog kulturnog nasljeđa, koje je na popisu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, a to su pjevanje i sviranje na istarskoj ljestvici i klapska pjesma. Recenzenti novog albuma su etnomuzikolog dr. sc. Joško Ćaleta s Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu te muzikologinja dr. sc. Mirna Marić.

No hay comentarios: