19 octubre, 2015

Izbori u Republici Hrvatskoj za zastupnike u Hrvatski sabor 2015Predsjednica Republike Hrvatska je dana 5. listopada 2015. godine donijela Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.
Izbori u Republici Hrvatskoj održat će se u  nedjelju 8. studenoga
2015. godine, a u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske subotu 7. studenoga 2015. i nedjelju 8. studenoga 2015. godine.
Birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, a na dan izbora će se  zateći u Argentini, dužni su podnijeti zahtjev za prethodnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu.
Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u  Argentini, trebaju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu. Aktivnu registraciju ne trebaju učiniti građani kojima je već izdana ili su podnijeli zahtjev za e – osobnom iskaznicom gdje stoji podatak o prebivalištu izvan Republike Hrvatske.
Zahtjev za aktivnu ili prethodnu registraciju birača podnosi se, uz predočenje osobne isprave, putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Aires, osobno ili putem fax-a: 4777 9159 ili putem e-mail-a: croemb.ar@mvep.hr
Rok za aktivnu i prethodnu registraciju je srijeda 28. listopada 2015. godine.

No hay comentarios: